7 Temmuz 2015 Salı

Muskatın Faydaları ve Kullanımı

hint cevizi

Muskat(diğer adıyla Hint Cevizi) :,

       Ağacı portakal ağacına benzeyen bir baharat türü. Karayipler bölgesinde yetiştirilir. Minyatür bir cevize benzer. Sert bir dokusu vardır ancak küçük bir rendeyle rendeleyerek kullanılır. Keskin bir kokusu vardır. Aşırı kullanımının halisünojen etkisi vardır.

Yemeklerde Kullanımı:

      Güzel ve keskin bir kokusu var olduğundan yemeklere fazla konulduğunda acı bir tat bırakabilir. Hem tatlılarda hem de tuzlu yemeklerde kullanılabilir.
       Tatlılardan sütlü tatlılara çok yakışır. Özellikle sütlaçta çok lezzetli bir tat bırakıyor ancak kullanırken dikkatli olmak gerekiyor fazlası acı bir tat bırakabilir.
       Tuzlu yemeklerde ise beşamel sosun vazgeçilmez baharatıdır. Patates püresi muskatsız düşünülemez. Etli yemeklerin marine sosuna katılır. Birçok baharat karışımına eklenir. Çiğ köfte, tavuk, köfte,keşkek, kremalı yemeklerde kullanılabilir.
Muskatlı yemek tarifleri için aşağıdaki linkleri tıklayın.

http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr/2015/06/patates-puresi-tarifi.html
http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr/2015/05/keskek-tarifi.html
http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr/2015/05/mercimek-koftesi-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder