14 Temmuz 2015 Salı

Kişnişin Faydaları ve Yemeklerde Kullanımı



          Kişniş aşotu olarakda bilinir. Maydanozgillerden bir bitkidir. Hem taze yaprakları hem de tohumları yemeklerde kullanılır. Ortadoğu ve özellikle Fas mutfağında taze kişniş bol bol kullanılır. Şekli tıpkı maydanoza benzer ancak kokusu ve aroması çok farklıdır.
        Tohumları içi boş küçük boncuklara benzer. Tohumlarının kokusu taze yapraklarına göre farklıdır. Tohumları hem tatlılarda hem de tuzlu yemeklerde kullanılır.
       Tuzlu Yemeklerde : Et yemeklerinde, marine soslarında, tavuk baharat karışımlarında kullanılır. Birçok tavuk baharat karışımlarının içerisinde toz olarak bulunur.
       Tatlılarda: Pastacılık süslemesinde, şekerlemelerde vb. kullanılır.
     
        FAYDALARI:

  • Gaz giderici özelliği vardır
  • Sakinleştiricidir
  • Regl düzenleyicidir
  •  Karın ağrılarını giderir 
  • Afrodizyak etkisi vardır  
  • İştah açıcıdır  
  • Migrene faydalıdır

          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder